LookGoths går mest af alt i sort tøj til tider accentueret med andre farver, der er klare og mørke (vinrød, dybblå, dyb lilla) eller skaber en skarp kontrast (hvid, sølv). Op gennem de sidste 5-10 år er stilen blevet remixet et par gange igen, men den klassiske "elegante goth" eksisterer stadig, og er min personligt foretrukne.
Stil frem for alt! er et kodeord for goths påklædning og make-up, så bekvemmeligheden må somme tider tilsyneladende træde i baggrunden. Men det er tilsyneladende. Man kan blive ret forbavset over, hvor behageligt meget af tøjet faktisk er at gå med.
Nederdele og kjoler f.eks. bedre til at regulere temperaturer end bukser er pga. den megen luft, der er under sådan nogle skørter, så det opvejer en del af problemet med at sort bliver hurtigt varmt i sollys om sommeren.
Korsetter er også behagelige og med til at give en god holdning, s længe man ikke bærer dem for ofte eller er meget indsnøret i længere tid.
Korsetter og kjoler foretrækkes gerne blandt kvinder, mens f.eks. flæseskjorter (også kaldet piratskjorter efter en vis filmserie blev et hit) er populært hos mændene.

Andre fremherskende goth-stile er mixet med f.eks. punk eller metal, og der er også den interessante cyber-goth stil, hvor det er cyberpunk og futurisme, der mixes me det generelle sorte look.

Goth er nok den eneste musik-baserede subkultur, der har et feminint skønhedsideal i sin kerne. Det er acceptabelt og almindeligt at se feminine mænd i miljøet, of for nu lige at skære det ud i pap, så betyder det ikke, at man kan antage noget om folks seksualitet. Den sidder ikke i tøjet.

Sminke bruges af begge køn, bl.a. er den blege hud (naturlig eller ej) nærmest anset for et must. Ellers er sminken holdt i samme farver som tøjet, hvilket vil sige stærke sorte linjer med accenter af andre farver alt efter smag og lyst.
En simpel goth make-up lægges med fast, sort eyeliner, øjenskygge på øjenlåget evt. blendet ud og op, dernæst flydende sort eyeliner, der trækkes ud fra de ydre øjenkroge for at give et særpræg. Prøv dig frem for at finde et look, der passer til dig.
På "dovne" dage er eyeliner alene også ret almindeligt ;-) Men huske at tegne øjenbryn op, når du har meget øjenmakeup på, da de ellers forholdsmæssigt blegner.

Corpse Paint er ikke en goth ting. Det hører hjemme i visse grene af metalscenen. Hverken de, der bruger det, eller goths har lyst til at blive forvekslet med hinanden.

De fleste goths farver desuden deres hår. Som regel sort, men det er også almindeligt at se div. kromatiske farver (blåt, grønt osv.) eller dybrøde nuancer.

 

Lidt om siden

Kabal.dk har til formål at præsentere goth-kulturen på en tilgængelig måde. Siden er tiltænkt alle - usanset om de er personligt interesserede, kender nogen goths, er bekymrede, eller bare nysgerrige.

Goth er:

  • En musikalsk genre
  • En æstetik
  • En subkultur
  • Smukt
  • Dystert
  • Socialt
  • Elegant
  • Sjovt
  • I virkeligheden ret nede på jorden...