Historisk og filosofisk baggrundFilosofi

At interessere sig for filosofi er ikke ualmindeligt blandt goths. Der er en vis mængde introspektive idealer i subkulturen, hvor gode samtaler blandt venner også er værdsat. Langt de fleste goths er jo også unge, og det er jo i høj grad det, vi starter med at overveje livet, universet og alt det der.
At det skulle eksistere en egentlig "goth-filosofi" ville tilgengæld være så meget sagt, selv om man godt kan observere, at nogle filosoffer er mere populære end andre, især har eksistentialismen i bred forstand en del interesse blandt filosofisk-interesserede goths - igen noget, der passer godt sammen med kulturen som helhed.

Politik

Goth har meget arvegods fra punk, men en ting, det ikke har fået med derfra, er det politiske fokus og den udbredte sociale indignation. Som mange nok ved, er punk ofte meget politisk, både i musikken og sit hele udtryk - en sand modkultur, der er imod det etablerede på en eller anden måde.
Det samme gør sig ikke gældende for goth. Gothkulturen er i sig selv fuldstændig apolitisk. Ikke sådan at dens deltagere ikke er interesserede i politik - på det punkt ligner de flertallet af Danmarks befolkning, på godt og ondt - men forstået således, at goths ikke har et fælles politisk ståsted eller en fælles agenda.
Er man blandt dem, der ynder at snakke politik, kan man derfor finde goths, der har meninger over hele det politiske spektrum. Mine egne observationer peger i retningen af, at den ideologiske / partimæssige fordeling er nogenlunde, hvad man kan forvente i enhver forsamling af danskere i samme aldersgruppe.

Religion

Religion er nok det emne, man som sortklædt i Danmark får flest spørgsmål og kommentarer til. Rigtig mange mennesker misfortolker sort tøj (især kombineret med sort sminke) som satanisme (hvad det så end bliver forstået som).
Så lad det være sagt med det samme: Gothkulturen har ingen religiøse dogmer eller "krav", folks tro er deres egen sag, og man kan finde goths med så godt som enhver tro, man finder i resten af samfundet - kristne, ateister, muslimer og ja, der er nogen, der er satanister, men de ser ikke anderledes ud end resten af os.

 

Lidt om siden

Kabal.dk har til formål at præsentere goth-kulturen på en tilgængelig måde. Siden er tiltænkt alle - usanset om de er personligt interesserede, kender nogen goths, er bekymrede, eller bare nysgerrige.

Goth er:

  • En musikalsk genre
  • En æstetik
  • En subkultur
  • Smukt
  • Dystert
  • Socialt
  • Elegant
  • Sjovt
  • I virkeligheden ret nede på jorden...